A részvénypiac forgalma 14,1 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.

A keddi nagy esés megrázta a piacokat, ugyanakkor a szerdai nap folyamán némi korrekció volt látható mind a tőzsdék, mind a devizák esetében. A nyugat-európai tőzsdék nagyjából fél százalékkal emelkedtek, ezzel szemben a BUX kis mínuszban zárt. Ennek hátterében a Mol esése állt, amelyet az OTP és a Richter emelkedése nem tudott ellensúlyozni, a Magyar Telekom pedig változatlan árfolyamon zárt - mondta Csépai Miklós, a Gránit Bank treasury értékesítési vezetője az M1-en.

A befektetők beárazták már azt a kockázatot, hogy júliusban előrehozott választás lesz Olaszországban, ami meglátszódik az olasz kockázati felárban, illetve a hatalmas kötvényhozam emelkedésben. Ha nem érkezik újabb negatív váratlan hír, akkor ezeken a szinteken a piacok várhatóan megállnak, és a befektetők a jövőbeni események fényében reagálnak majd.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta, hogy a szerdai kereskedés nyomott volt. A vezető részvények közül leginkább a Molt adták a befektetők, az OTP ára egy kicsit visszapattant a korábbi esés után, a Richter részvénye erős volt, a Magyar Telekom pedig a keddi árszinten zárt.

A Mol árfolyama 42 forinttal, 1,65 százalékkal 2510 forintra csökkent, 2,6 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 50 forinttal, 0,52 százalékkal 9700 forintra erősödött, forgalmuk 9,1 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 417 forintot ért, forgalma 269,2 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 35 forinttal, 0,67 százalékkal 5285 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,5 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 4073,80 ponton zárt szerdán, ez 24,93 pontos, 0,62 százalékos emelkedés a keddi záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!