Németh Dávid, a K&H Bank vezető makrogazdasági elemzője szerint a brexit szerdai bejelentése után a font gyengült az euróval szemben, és a következő hetekben is gyengülő pályán maradhat.

A piacok számítottak a bejelentésre, ezért az nem okozott komolyabb kilengéseket, de a brexit miatt a lakossági hitelfelvétel csökkenhet és a bizalom kedvezőtlen irányba változott.

A lépés a beruházásokat és a munkaerőpiacot is rosszul érintheti, ráadásul több óriáscég fontolgatja, hogy Nagy-Britanniában működő központját más uniós országba telepíti.

A brexit hatásait akkor lehet majd alaposabban felmérni, ha létrejön a megállapodás az EU és Nagy-Britannia között a kilépés feltételeiről - tette hozzá Németh.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!