Az EMABIT márciustól Litvániában új termékekkel jelentkezik és Lettországban is megkezdi tevékenységét. A baltikumi termékértékesítést az elmúlt évek nemzetközi és hazai értékesítési tapasztalataira alapozva kezdte meg az EMABIT. A CIG Pannónia leányvállalata szolgáltatásaival Magyarországon kívül így már hét európai ország piacán van jelen.

A cég 2012-ben fuvarozóknak kialakított speciális felelősségbiztosítást vezetett be Lengyelországban, egy évvel később Litvániában szállítmánybiztosítási termékkel lépett piacra, 2014 óta Olaszországban, 2017-től pedig Spanyolországban értékesít kezesi biztosításokat. Szlovákiában és Romániában egyedi, speciális helyzetekre nyújtott biztosítási megoldásokat kínál a társaság.

A CIG Pannónia stratégiájának megfelelően a következő időszakban is folytatják a vállalat nemzetközi jelenlétének erősítését - mondta Busa Zoltán, a CIG Pannónia EMABIT Zrt. vezérigazgatója.

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. igazgatósága a 2017-es üzleti év után részvényenként bruttó 10 forint osztalék kifizetését javasolja a közgyűlésnek.

Tavaly a CIG Pannónia biztosítási díjbevétele csoportszinten elérte a 26,933 milliárd forintot, ami az előző évhez képest 42 százalékos növekedés. A nem-életbiztosítási ágazat díjbevétele 74 százalékkal, az életbiztosítási szegmensé pedig 28 százalékkal nőtt az IFRS szerinti kimutatások alapján az előző évhez képest. A részvénytársaság saját tőkéje az előző év végi 3,971 milliárd forintról 9,015 milliárd forintra emelkedett.  A CIG Pannónia Életbiztosító részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek.

A kép forrása: Shutterstock

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!