Tovább bővítette irodaház-portfólióját az Appeninn Nyrt., miután megvásárolta az APPEN-RETAIL Kft. leánycégén keresztül a Frangepán utca 19. szám alatti B kategóriás ingatlant. A 3403 négyzetméteres épület egy 2 ezer négyzetméteres telken található. A vételár mintegy 500 millió forint volt, melyet saját erőből álltak és 8 százalékos hozamszintnek felel meg. A későbbiekben a projektet 30 százalék önerő mellett tervezi bank által utófinanszírozni.

A cég szerint a felépítmény műszaki állapota jó, kihasználtsága 90 százalék, így jól illeszkedik az ingatlanportfoliójukba. A mostani tranzakcióval a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett vállalat tulajdonában lévő összesített ingatlanterület nagysága 6 százalékkal, 64 ezer négyzetméterre bővül.

Az Appeninn az idén döntött először osztalékfizetésről. A Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzett cég éves rendes közgyűlésén a részvényesek 2,6 millió euró adózott eredménnyel fogadták el az éves beszámolót. Papíronként 7 forint osztalékot is fizetnek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!