Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az ÁKK 30 milliárd forintért hirdetett meg jegyzésre diszkont kincstárjegyet. Az elsődleges forgalmazók 81,34 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatot, amiből az ÁKK megemelt értékesítéssel 39,5 milliárd forintot fogadott el.

Az aukciós átlaghozam 0,01 százalék volt, 1 bázisponttal magasabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál és a szerdai másodpiaci referenciahozamnál.

A 12 hónapos dkj aukciós hozama az év elején mínusz 0,01 százalék volt, 2017 elején 0,26 százalék volt, 2016 elején pedig 0,93 százalék.

A 12 hónapos diszkont kincstárjeggyel együtt piacra vitt 5 éves változó kamatozású kötvényből az eredetileg meghirdetett 8 milliárd forint helyett 12 milliárd forintért értékesített kötvényeket az ÁKK, miután az elsődleges forgalmazóktól 23,71 milliárd forint értékű ajánlat érkezett - írta az MTI.

Fotó forrása: Shutterstock

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!