Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Mol árfolyama 68 forinttal, 2,31 százalékkal 2882 forintra csökkent, 2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 650 forinttal, 4,25 százalékkal 14 640 forintra esett, forgalmuk 9 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 5,50 forinttal, 1,23 százalékkal 440 forintra gyengült, forgalma 326,2 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 215 forinttal, 3,27 százalékkal 6350 forintra csökkent, forgalmuk 4,3 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 3781,10 ponton zárt hétfőn, ez 41,10 pontos, 1,08 százalékos csökkenés a pénteki záráshoz viszonyítva.

A piacok fő mozgatórugója az amerikai-iráni konfliktus volt, ami a nap elején nagyobb pánikot okozott Európában, a DAX index 2 százalékos mínuszban is volt. Hozzátette, a nap végére némileg megnyugodtak a kedélyek, a német index a BÉT zárása előtt már csak 0,6 százalékos mínuszban volt - mondta Baráth Tibor, az Erste Befektetési Zrt. vezető üzletkötője.

A magyar piac ezzel szemben permanensen gyengült, a százalékos esést tekintve a BUX vezeti Európában a negatív listát. A nagypapírok ára kivétel nélkül csökkent. A Richter a nap elején sokáig tartotta magát 6500 forintos szinten, de később ugyancsak "alámerült" - mondta. Mindegyik papírnál, de főleg az OTP-nél és a Richternél elég jelentős forgalom mellett zajlott az esés. A Mollal kapcsolatban megjegyezte, hogy technikai szintje, 2900 forint alá is "beköszönt", 2860 forint volt az alja.

A forint ugyanakkor a fokozódó bizonytalanság ellenére meglepő módon elég stabil, az euróval szemben kicsivel 330 forint alatt, míg a dollárral szemben kicsivel 295 forint alatt volt a BÉT zárása előtt. Nem az a klasszikus pánikhelyzet van, amikor a részvény- és a devizapiac is gyengül a feltörekvő piacokon - tette hozzá.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!