Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Mol 92 forinttal, 3,77 százalékkal 2530 forintra erősödött, 3,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 750 forinttal, 5,57 százalékkal 14 220 forintra nőtt, forgalmuk 16,2 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 5 forinttal, 1,24 százalékkal 408 forintra emelkedett, forgalma 504,2 millió forint volt.

A Richter-papírok ára 260 forinttal, 3,89 százalékkal 6945 forintra nőtt, forgalmuk 8,9 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 3494,23 ponton zárt kedden, ez 73,98 pontos, 2,16 százalékos emelkedés a hétfői záráshoz viszonyítva.

A nemzetközi tőzsdék is számottevően emelkedtek, délelőtt az amerikai piacok hétfői emelkedését követték, majd délután újabb felpattanást eredményezett az amerikai Fed 50 bázispontos kamatcsökkentése. Ez váratlanul érte a befektetőket, hiszen mindenki a március 17-18-i kamatdöntés idején várta ezt a bejelentést - mondta Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője.

A hazai vezető papírok közül az OTP a nap nyertese, mely 5,57 százalékkal emelkedett, de a Mol közel 3,8 százalékos, a Richter közel 3,9 százalékos és a Magyar Telekom több mint 1,2 százalékos emelkedése is kiemelkedő.

Európában is emelkedéssel reagáltak a tőzsdék az amerikai kamatcsökkentésre, zárás előtt a német és a francia index is 2 százalékkal a hétfői záróár fölött volt. Az elemző hozzátette, különösen a légitársaságok papírjai erősek, a Lufthansa például közel 10 százalékkal tudott emelkedni.

Érdekes, ahogyan az amerikai indexek reagáltak a Fed kamatvágására. Mindenki azt gondolta volna, hogy jelentős felpattanás lesz, ehhez képest eléggé volatilis a kereskedés, az S&P 500 index a BÉT zárása előtt 0,2 százalékos pluszban volt, de volt enyhe mínuszban is. Összevissza mozgott a bejelentés után, és nem egyértelmű az irány továbbra sem. Szerinte a befektetőknek arra érdemes figyelniük, mit mond a Fed elnöke a további kamatpályával kapcsolatban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!