Azután, hogy az elmúlt napokban a magyar piac kimaradt a kinti piacok "nyargalásából", kedden Európa-szerte a magyar tőzsdén volt a legnagyobb növekedés, ami a Molnak és a Richternek köszönhető - mondta Baráth Tibor, az Erste Befektetési Zrt. vezető üzletkötője.

A Mol az elmúlt napok nagy gyengesége után szépen magához tért, és napon belül a 2952 forintot is elérte. Ebben közrejátszhatott a Mol és a Lukoil orosz olajvállalat közötti megállapodással kapcsolatos bejelentés, valamint az INA jó gyorsjelentése, ami tükröződik majd a Mol csütörtökön megjelenő jelentésében. Hozzátette, napon belül a Richter is nagyon szépen emelkedett, az 5200 forintos szintről egészen 5400 forintig, ráadásul szintén tekintélyes forgalom mellett. A forint ugyanakkor az eddigi erősödésből gyengülésbe váltott. A nap elején még 328 forint körül kereskedtek az euróval, a nap vége felé azonban már 329,30-on - mondta.

Áttételesen pozitív hatása lehet a tőzsdére, hogy az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) a jövő héttől csökkenti egyes lakossági állampapírok kamatát. Úgy vélte, a kamatcsökkentéssel a MÁP Plusz felé szeretnék terelni a befektetőket.

A Mol 82 forinttal, 2,87 százalékkal 2938 forintra erősödött, 2,3 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP részvények ára 30 forinttal, 0,22 százalékkal 13 800 forintra csökkent, forgalmuk 6 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,22 százalékkal 447 forintra esett, forgalma 152,8 millió forint volt.

A Richter-papírok ára 160 forinttal, 3,06 százalékkal 5390 forintra nőtt, forgalmuk 2,4 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 3905,86 ponton zárt kedden, ez 22,75 pontos, 0,58 százalékos csökkenés a hétfői záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!