Nem volt jó napja a magyar részvénypiacnak, a főbb papírok közül a Mol és a Richter is 2 százalék körüli mínuszban zárta a hét első kereskedési napját - mondta Cinkotai Norbert, a KBC Equitas vezető elemzője az M1-en. A Magyar Telekom felülteljesítő volt 6 forintos drágulásával. Kedvező tényezőként említette az elemző, hogy az aktivitás nem volt nagy a piacokon.
A külföldi piaci hangulat nem volt rossz, a magyar tőzsde azonban kissé lemaradt a versenyfutásban. Európában nem voltak nagy elmozdulások, a német DAX index kis pluszt is tudott mutatni a záráshoz közeledve.

A következő időszakban több eseményre is figyelhetnek a befektetők. Megkezdődött a gyorsjelentési szezon, az amerikai Federal Reserve (Fed) szerdán teszi közzé gazdasági helyzetelemzését, a Bézs Könyvet, Európából pedig a héten inflációs számok érkeznek, ezek befolyásolják majd Cinkotai Norbert szerint a részvénypiaci hangulatot.

A Mol árfolyama 62 forinttal, 2,28 százalékkal 2660 forintra csökkent, 712,9 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 10 forinttal, 0,10 százalékkal 10 140 forintra esett, forgalmuk 1,3 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 6 forinttal, 1,49 százalékkal 409 forintra erősödött, forgalma 159,3 millió forint volt.

A Richter-papírok 88 forinttal, 1,80 százalékkal 4792 forintra gyengültek, forgalmuk 1,5 milliárd forintot ért el.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!