Csépai Miklós, a Gránit Bank treasury értékesítési vezetője az M1-en úgy vélekedett, miután a BUX index kimaradt a hétfői és a keddi esésből, valamelyest törvényszerű volt a szerdai lejtmenet.

A nap legnagyobb vesztese a Mol volt közel 3,7 százalékos eséssel. Az európai piacok délelőtt még felfelé kapaszkodtak, délutánra azonban újra rossz lett a hangulat. A nyugat-európai indexek ugyan még mindig pluszban vannak, de közel sem annyira, mint délelőtt. A német DAX index lényegében nyitáskori szintjén állt a BÉT zárásakor, és a londoni, valamint a párizsi tőzsde is "visszaadta" napi emelkedésének több, mint a felét. Az amerikai piac is elég nagy mínusszal nyitott, továbbra sem javul a hangulat a tengerentúlon - tette hozzá az MTI szerint.

A Mol árfolyama 3,69 százalékkal 2874 forintra csökkent, 3,9 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 0,97 százalékkal 10 250 forintra esett, forgalmuk 10,6 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom  0,38 százalékkal 391 forintra gyengült, forgalma 248,2 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 1,50 százalékkal 5270 forintra csökkent, forgalmuk 2,4 milliárd forintot ért el.

Fotó: Napi.hu/Szabó Dániel

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!