Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A londoni FTSE-100 mutató 0,30 százalékos mínuszban, a frankfurti DAX-index viszont 0,13 százalékos, a párizsi CAC-40 index pedig 0,10 százalékos pluszban zárt. Milánóban 0,43 százalékkal, Madridban pedig 0,56 százalékkal nőtt az irányadó tőzsdemutató. A páneurópai indexek közül a Stoxx Europe 600 0,03 százalékkal esett, az FTSE Eurofirst 300 index viszont 0,06 százalékkal nőtt, míg az euróövezeti EuroStoxx50 0,36 százalékkal emelkedett.

A nap vesztesei - az erős kínai kitettségekkel rendelkező - nyersanyagkapcsolt vállalatok voltak, alindexük 1,5 százalékkal esett. A világ egyik vezető bányaipari, nyersanyag-kitermelő és -kereskedő vállalata, az angol-svájci Glencore majdnem 3 százalékot veszített értékéből, mert csökkentette idei évi kitermelési céljait.

Az AMS osztrák csipgyártó - az Apple egyik európai beszállítója - több mint 21 százalékos nyereségben zárt, miután a vártnál jobban sikerült első negyedéve, és javította a második negyedévre és az egész évre vonatkozó várakozásait a 3D-s optikai szenzorai iránti kereslet emelkedésére hivatkozva.

A Danske Bank, a legnagyobb dániai pénzintézet árfolyama közel 10 százalékkal esett a koppenhágai tőzsdén, miután a tavaly pénzmosási botrányba keveredett bank a vártnál kisebb nyereséget termelt az első negyedévben, és rontotta az idei évre vonatkozó előrejelzését.

New Yorkban az európai tőzsdezárás idején a Dow Jones ipari átlag 0,18 százalékos, az S&P 500-as index 0,36 százalékos, a Nasdaq-piac összetett mutatója pedig 1,13 százalékos mínuszban állt.

New Yorkban az Alphabet, a Google anyavállalata volt a legnagyobb nehezék: több mint 8 százalékos mínuszban forgott, miután a hétfő esti zárás után közzétett gyorsjelentésében  a vártnál rosszabb számokat közölt.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára emelkedik.

Az árak mozgását a venezuelai puccskísérlet fejleményei mozgatták, a piacok attól tartanak, hogy még tovább csökkenhet az OPEC-tagállam Venezuela exportja.

A júliusi határidős jegyzésekben a Brent hordónként 0,91 százalékos pluszban, 72,19 dolláron, a júniusi szállítású WTI pedig 0,69 százalékos nyereségben, 63,94 dolláron forgott délután fél hatkor.

A New York-i árupiacon az arany unciánkénti ára júniusi szállításra 0,31 százalékkal 1285,50 dollárra nőtt.

Egy euróért 1,1202 dollárt adtak a nemzetközi bankközi piacon, 0,16 százalékkal erősödött a közös európai fizetőeszköz.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!