Frankfurtban a DAX 30 index 0,57 százalék, a párizsi CAC-40 index pedig 0,67 százalék, a milánói értéktőzsde pedig 0,80 százalék növekedéssel kezdte a napot. A londoni tőzsde bankszünnap miatt zárva van és nemzeti ünnep miatt hétfőn a New York-i börzéken sem lesz kereskedés.

Pénteken a londoni FTSE 0,65 százalékkal, a frankfurti DAX 0,49 százalékkal, a párizsi CAC tőzsdemutató pedig 0,67 százalékkal erősödött.

Hétfői tőzsdenyitás előtt jelentette be a FiatChrysler, hogy egyesülést ajánlott a Renault cégnek. A milánói értéktőzsdén a Fiat árfolyama 19 százalékkal, a párizsin a Renault cégé 16 százalékkal nőtt a kereskedés elő 15 percében.

Hétfőn, az európai tőzsdenyitáskor az euró jegyzése 1,1203 dolláron állt, gyakorlatilag stagnált a péntek esti 1,1205 dollár után.

Ugyanekkor az északi-tengeri Brent nyersolaj hordónkénti ára 3 centtel (0,04 százalékkal), 67,50 dollárra emelkedett.

Az arany unciánkénti ára 0,07 százalékkal (85 centtel), 1285,15 dollárra nőtt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!