Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed este várható kamatdöntése előtt kedvező volt a tőzsdék hangulata, a nyugat-európai részvénypiacok átlagosan fél százalékot erősödtek szerdán, a magyar tőzsde pedig az európai átlagnál jobban teljesített - mondta Csépai Miklós, a Gránit Bank Treasury értékesítési vezetője.

A BÉT kereskedését ugyanakkor kedvezőtlenül érintette a nap első felében, hogy legnagyobb kibocsátóinak egyikét, az OTP-t is érinti a Romániában szerdán bejelentett banki különadó. A nap végére azonban felélénkült a kereskedés, a részvényindex jóval 1 százalék fölötti erősödéssel zárt és az OTP is jelentős emelkedéssel tudta befejezni a kereskedést - tette hozzá.

A Mol 104 forinttal, 3,40 százalékkal 3162 forintra erősödött, 2,5 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 70 forinttal, 0,61 százalékkal 11 550 forintra nőtt, forgalmuk 9,3 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 5 forinttal, 1,13 százalékkal 436 forintra csökkent, forgalma 292,2 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 20 forinttal, 0,36 százalékkal 5600 forintra emelkedett, a részvények forgalma 1,7 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3712,39 ponton zárt szerdán, ez 4,53 pontos, 0,12 százalékos emelkedés a keddi záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!