Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A részvénypiac heti forgalma 38,42 milliárd forint volt az előző héten elért 30,55 milliárd forint után. A vezető részvények vegyesen teljesítettek.

A Mol és a Richter kedden és szerdán is új történelmi csúcsra segítette a BUX-ot, amely szerdán 43 563,38 ponton zárt.

A héten kedvező döntés született a generikus gyógyszergyártók számára. A Európai Parlament jóváhagyta, hogy a gyártók az EU piacaira az oltalmi tanúsítványok lejáratát megelőzően hat hónappal elkezdhetik a generikus termékek gyártását, míg az EU-n kívüli értékesítésre szánt termékeket az oltalom teljes ideje alatt gyárthatják raktározási céllal - írta elemzésében az Equilor Befektetési Zrt.

A döntés a Richter generikus termékeire nézve pozitív hatással lehet, a gyógyszergyártó árbevételének közel 80 százalékát adják a generikus és bioszimiláris termékek.

Az Appeninn kedden közzétette a 2018-as éves beszámolóját, a vállalat befektetési célú ingatlanok, valamint leányvállalatok, befektetések értékesítéséből összesen 629 948 euró nyereségre tett szert, de osztalékot nem fizet, az elért eredményt az ötéves stratégiában megfogalmazottaknak, illetve a nagy- és kisbefektetők érdekeinek megfelelően teljes egészében a növekedés finanszírozására fordítja.

Csütörtökön tartott éves közgyűlést a Masterplast. A cégnél minden a terv szerint alakul, megszavazták a részvényenkénti 34 forintos osztalékot.

A héten a Richter árfolyama 1,75 százalékkal nőtt, pénteken 5775 forinton zárt, heti forgalma meghaladta a 6,8 milliárd forintot.

A Magyar Telekom árfolyama 1,94 százalékkal csökkent a héten, a hét utolsó kereskedési napján 458 forinton zárt, heti forgalma több mint 1,48 milliárd forintot tett ki.

A Mol 2,78 százalékkal erősödött a héten, pénteken 3380 forinton fejezte be a kereskedést, heti forgalma több mint 9,6 milliárd forint volt.

A héten az OTP árfolyama 1 százalékkal csökkent, pénteki záróára 12 910 forint volt, heti forgalma közelítette a 14,1 milliárd forintot.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 4436,21 ponton zárt pénteken, az előző héthez képest 47,36 ponttal, 1,07 százalékkal alacsonyabban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!