A BUX index az elmúlt napok nagyobb esését követően szerdán kisebb mértékben emelkedett, aminek fő hajtóereje az OTP volt - mondta Kiss Nicholas, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője.

A bankpapír esetében már több napja nagyobb eladói nyomás volt tapasztalható, különösebb hír nélkül. Úgy vélte, elképzelhető, hogy egy (vagy több) nagyobb eladó távozott a piacról, és ezzel megnyílt az út felfelé a papír árfolyamában. Hozzátette, a bank nemrégiben egy relatíve jó gyorsjelentést tett közzé és kedvező jövőképet vázolt, fundamentális oldalról nézve nincs akadálya az emelkedésnek.

A Mol esetében az árfolyam egy fontos támaszról emelkedik már több napja, a Richternél a pénteki gyorsjelentést követő komolyabb esés után szerdán kis mértékű korrekció volt látható, végül stagnálással zárt, míg a Magyar Telekom eséssel fejezte be a napot - fejtette ki a szakértő.

A Mol 14 forinttal, 0,44 százalékkal 3196 forintra erősödött, 2,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 160 forinttal, 1,33 százalékkal 12 210 forintra nőtt, forgalmuk 6,1 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,47 százalékkal 428 forintra csökkent, forgalma 207,8 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama nem változott, 5125 forintot ért, forgalmuk 2 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 4184,39 ponton zárt szerdán, ez 46,52 pontos, 1,10 százalékos csökkenés a keddi záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!