Az európai tőzsdék pluszban nyitottak, a főbb tőzsdeindexek teljesítménye plusz 0,5-1 százalék volt. A nap közben, Hongkongból érkezett hírek hatására azonban - miszerint Hongkongban továbbra is heves tüntetések vannak - lefordultak az indexek. Az európai tőzsdeindexek a BÉT zárása előtt plusz 0,1 százalék környékén voltak, az amerikai piacok 0,5 és 1 százalék közötti mínuszban tartózkodtak - mondta Ritók Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. üzletkötője.

A BÉT hétfőn felülteljesítő volt. A vezető magyar papírok közül az üzletkötő kiemelte a Magyar Telekom és a Mol jó teljesítményét. A pénteken a vártnál jobb számokat közzétevő OTP is tovább tudott emelkedni - tette hozzá. A BÉT forgalma az átlagosnál alacsonyabb volt.

A forint tovább tudott erősödni az euróhoz és a dollárhoz képest is, a BÉT zárása előtt az euróval szemben 324,30-on állt - ismertette Ritók Lajos.

A Mol 42 forinttal, 1,41 százalékkal 3026 forintra erősödött, 1,5 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 50 forinttal, 0,40 százalékkal 12 700 forintra nőtt, forgalmuk 3,7 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 7 forinttal, 1,67 százalékkal 425 forintra emelkedett, forgalma 179,3 millió forint volt.

A Richter-papírok ára 10 forinttal, 0,20 százalékkal 4910 forintra nőtt, forgalmuk 655,2 millió forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 4310,22 ponton zárt hétfőn, ez 16,52 pontos, 0,38 százalékos csökkenés a pénteki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!