Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Pénteken nagy nyereséggel zártak az amerikai tőzsdék. New Yorkban a DJIA-30 index 1,74 százalék, az S&P-500 index 1,09 százalék, a Nasdaq Composite index 0,61 százalék nyereséget ért el.

A tőzsdei árfolyamok az eredményes amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások reményében emelkedtek az elmúlt héten. Pénteken a DJIA és Nasdaq indexek sorban a nyolcadik, az S&P index pedig sorban a hetedik hetet fejezte be heti nyereséggel.

A pénteki árfolyamerősödésből az energiaipari részvények is kivették a részüket az olajár tekintélyes emelkedését követve.

A Brent nyersolaj ára pénteken 2,6 százalékkal emelkedett, a hetet pedig 6,7 százalékkal fejezte be magasabban, 66 dollár felett három hónapja a legmagasabban. A WTI nyersolaj ára 2,2 százalékkal emelkedett, a héten pedig 5,4 százalékkal és szintén három hónapja a legmagasabb szintet érte el 55 dollár felett. Az olajár emelkedése az OPEC termeléskorlátozásának tulajdonítható.

Hétfőn kora délután a Brent ára hordónként 66,44 dolláron állt a globális kereskedelemben, ami 0,29 százalékos emelkedést jelent a napi nyitáshoz képest. A WTI ára 1,02 százalékkal 56,55 dollárra ment fel.

Hétfőn az euró erősödött és az arany ára is emelkedett kissé. Kora délután az eurót 0,29 százalékkal jegyezték erősebben 1,1326 dolláron, az arany ára 0,16 százalékkal unciánként 1329,85 dollárra emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!