Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

New Yorkban a DJIA-30 index 0,37 százalék, az S&P-500 index 0,28 százalék, a Nasdaq Composite index 0,28 százalék veszteséget mutatott a kezdéskor.

Az árfolyammutatókat a negyedéves vállalati beszámoló szezonban bemutatott legfrissebb jelentések vitték le a szerdai nyitásban. A főbb indexek olyan "nehézsúlyú" tagjai, mint a Caterpillar és a Boeing a befektetőknek csalódást keltő negyedéves beszámolót publikáltak a nyitás előtt, részvényeik már a tőzsdén kívüli forgalomban nagyot gyengültek, a Boeing egy százalékkal, a Caterpillar öt százalékkal. A technológiai papírokat pedig az adatkezelési gyakorlatuk és versenyellenes magatartásuk miatt az ágazat nagyjai ellen indított felügyeleti vizsgálat tartja nyomás alatt. A Facebook, Amazon és Alphabet részvények mind gyengültek a szerdai nyitás előtt.

Az olajár emelkedett kissé szerdán. Az amerikai tőzsdék nyitásakor a WTI 0,32 százalékkal állt magasabban a globális kereskedelemben hordónként 56,95 dolláron, a Brent ára 0,08 százalékkal 63,88 dollárra emelkedett. A szerdai olajár-emelkedést az amerikai készletek múlt heti nem várt mértékű csökkenése, valamint az olajellátási útvonalak biztonságát veszélyeztető közel-keleti feszültség emelte meg.

Az euró kéthavi mélypontra gyengült szerdán a dollárral szemben, részben az euróövezet várakozáson aluli júliusi BMI-mutatója, részben az EKB csütörtöki ülésétől várt mennyiségi monetáris lazítás miatt. Az arany árát viszont a dollárkamat várható csökkentése emelte meg.

Az eurót 0,08 százalékkal jegyzik gyengébben 1,1142 dolláron, az arany ára 0,30 százalékkal unciánként 1426,00 dollárra emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!