Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

New Yorkban a DJIA-30 index 0,07 százalék emelkedést, az S&P-500 index 0,04 százalék veszteséget, a Nasdaq Composite index 0,08 százalék nyereséget mutatott a kereskedés kezdetén.

Az olajár emelkedett, az amerikai kereskedés kezdetén a WTI ára 0,31 százalékkal állt magasabban a globális kereskedelemben hordónként 57,58 dolláron, a Brent ára pedig 0,55 százalékkal 62,72 dollárra emelkedett. Az olajárat az amerikai nyersolajkészletek váratlan mértékű csökkenése emelte meg. Az olajár a hónap eleje óta már hét százalékkal emelkedett részben a két legnagyobb energiafogyasztó, az Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelmi feszültség enyhülésének köszönhetően, részben pedig az OPEC termeléskorlátozási szándékának köszönhetően.

Az eurót 0,42 százalékkal jegyzik gyengébben 1,0997 dolláron, az arany spot ára 0,22 százalékkal unciánként 1488,62 dollárra emelkedett.

Az euró árfolyamának csökkenése az Európai Központi Bank (EKB) csütörtöki kamatdöntő ülését megelőző befektetői kivárására vezethető vissza. Az arany ára ugyanezen okból, az eurókamat csökkenését feltételezve indult emelkedésnek négy napi csökkenést követően.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!