Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Müller, aki szeptember végén, a dízelmotorok emissziós értékét manipuláló szoftverek miatt kipattant botrány kellős közepén került a 12 márkát tömörítő autóipari csoport élére, "visszatér az Audi AG felügyelő tanácsába, és azonnali hatállyal átveszi annak elnöki posztját" - közölte a VW felső kategóriás autókat gyártó leányvállalata.

Müller Martin Winterkorn helyét foglalta el, akinek november közepén kellett távoznia erről a posztról, néhány héttel azután, hogy a Volkswagen konszern elnöki székéből is fel kellett állnia. Az Audi közleménye szerint távozott "közös megegyezéssel" a cég fejlesztési igazgatója, Ulrich Hackenberg is, akit Stefan Knirsch vált ebben a funkcióban.

Hackenberget két hónapja függesztették fel állásából, két másik vezetővel együtt, akiknek közük volt a botrány középpontjába került EA 189-es kódjelű V6-os dízelmotorok fejlesztéséhez. Az Egyesült Államokban kipattant botrány miatt a Volkswagennek több millió autót kell visszahívnia.

Európa legnagyobb autógyártója ugyanakkor már megkapta a német szövetségi közúti közlekedési hatóság (KBA) engedélyét arra, hogy kijavítsa az érintett motorok több mint 90 százalékát.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!