Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Még június elején szerzett tulajdonjogot az Opus Global Nyrt. a szintén a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett 4iG Nyrt-ben. A bonyolult műveletben akkor összesen 50,28 százalékot szerzett a Repro I. Magántőkealappal és a Konzum PE Magántőkealappal valamint az ezen magántőkealapok kezelését ellátó Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. Majd augusztus végén a Repro papírjainak egy részét átvette a Konzum PE.

Kedd reggel óta szárnyalni kezdtek a 4iG papírjai: hétfőn még 384 forinton kereskedtek a cég részvényeivel, majd szerdán a nyitáskor már 430 forintba került. Az is kiderült, hogy mi hajtotta felfelé a papírokat, amikor megjelent a cég közzététele a BÉT honlapján:

A 4iG Nyrt.és a KONZUM PE Magántőkealap kezelője, a Konzum Befektetési Alapkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság), mint a Társaság részvényese október 1-én és 2-án tőzsdei ügylet keretében 177 532 darab egyenként 1000 forintos névértékű 4iG törzsrészvényt vásárolt, mely ügyletek következtében a szavazati jogot biztosító részvényeinek a száma 838.937 darabra és így a Társaságban fennálló szavazati jogának mértéke 35,18 százalékról 44,62 százalékra változott.

A 14:17-kor megjelent hír után a cég papírjai 420 forintra estek.

Kép forrása: Shutterstock

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!