Az OTP Bank Románia közleményében emlékeztetett, hogy 2015 januárjában kezdődött el a két bank jogi fúziója, miután az OTP 39 millió eurót (mintegy 12 milliárd forint) fizetett a Millennium teljes részvénycsomagjáért.

Diósi László, az OTP Bank Románia vezérigazgatója (képünkön) örömét fejezte ki, hogy az integrációs folyamat kevesebb mint egy év alatt lezajlott, mert eredetileg egy éves határidőt tűztek ki célul. Véleménye szerint a fúzió az OTP Bank Románia történetében, hiszen azzal a pénzintézet közelebb kerül ahhoz, hogy az első tíz legnagyobb romániai bank közé tartozzon.

A Millennium Bank ügyfelei október 30. és november 2. között kerülnek át az OTP adatbázisába. Az integráció következtében az OTP Bank Románia részesedése 2 százalékra nő, és így a 14. helyre lép elő a romániai bankok sorában. Az OTP-nek Romániában több mint 426 ezer ügyfele van, 13 százalékkal több, mint a fúzió előtt. A magánszemélyek aránya 12 százalékkal több mint 400 ezerre nőtt, a jogi személyeké 31 százalékkal több mint 25 ezerre bővült.

Az OTP 50 százalékkal növelte romániai bankfiókjainak számát, az ATM-ek száma 35 százalékkal 170-re bővült. Az alkalmazottak száma 32 százalékkal 1300-ra emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!