Az MNB ma kézbesített végzésében azonnali hatállyal felszólította a Random Capital Broker Zrt.-t, hogy a továbbiakban szervezetén belül csak a munkakörük alapján arra illetékeseknek tegye lehetővé az információkhoz való hozzáférést. E döntéssel kívánja megakadályozni a társaságnál a belső, az üzletvitel során keletkező információval való visszaélés lehetőségét, illetve azt, hogy emiatt az ügyfelek befektetései, pénzeszközei vagy az ezekkel kapcsolatos jogaik esetlegesen sérelmet szenvedjenek.

A jegybank jelenleg korlátozott terjedelmű, nem teljes körű átfogó vizsgálatot folytat a cégnél, egyebek közt annak felügyeleti adatszolgáltatási tevékenységét, illetve adatbiztonsági mechanizmusait áttekintve.

Az eljárásban feltárt, jogellenesnek és kockázatosnak tűnő gyakorlat miatt, a pénzügyi piacok, illetve az ügyfelek érdekeinek halaszthatatlan védelmében volt szükség arra, hogy az MNB még vizsgálatának lezárulta előtt, ideiglenes intézkedés keretében írjon elő kötelezettséget. Vizsgálatának lezárultát követően az MNB honlapján közzétett határozatban ismerteti meg a nyilvánossággal annak eredményeit - olvasható a közleményben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!