A Mol ára nem változott 20 450 forintot ért, 1,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 125 forinttal, 1,39 százalékkal 9100 forintra erősödött, forgalmuk 3,5 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,19 százalékkal 517 forintra nőtt, forgalma 471,5 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 12 forinttal, 0,19 százalékkal 6492 forintra emelkedett, a részvények forgalma 1,8 milliárd forintot ért el.

Sándor Dávid, a KBC Equitas elemzője az M1-en elmondta. az OTP új lokális csúcson zárt, utoljára a válság előtt volt 9100 forint körüli az árfolyama. Ennek egyik oka, hogy az európai bankpapírok is jól teljesítettek, valamint az, hogy az Európai Bizottság a várakozásoknál optimistább előrejelzést publikált az idei magyar gazdasági növekedésre, a testület 3,5 százalékos bővülést vár. A többi papírnál nem volt érdemi változás az elemző szerint, aki hozzátette, hogy az olaj világpiaci árának mintegy 2 százalékos csökkenése ellenére a Mol árfolyama jól tartotta magát.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!