Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A legutóbbi, ez év június 20-i kamatdöntő ülésen a monetáris tanács nem változtatott a jegybanki alapkamat 0,90 százalékos szintjén, és megállapította, hogy a külső környezet változása miatt nőttek a lefelé mutató inflációs kockázatok.

Az akkor publikált, legfrissebb inflációs jelentésében az MNB mérsékelte is az idei és jövő évi várható infláció ütemét, a laza monetáris kondíciók fenntartása érdekében pedig a tanács lejjebb szorította a három hónapos jegybanki betétállomány felső korlátját. (Újabb háromszázmillióért vettek autót Matolcsyék.)

A monetáris tanács előrejelzése szerint a 3 százalékos inflációs cél fenntartható elérése az eddig vártnál fél évvel később, 2019 elejétől várható, egyebek mellett az újonnan bejelentett áfa-csökkentések miatt - írja az MTI.

A kamatdöntést követően kiadott közleményben a testület ismét jelezte, hogy amennyiben az infláció tartósan elmarad a céltól, a tanács kész a monetáris kondíciók további lazítására nem hagyományos, célzott eszközökkel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!