Jelentős erősödésbe kezdett a forint, az euróért 284,70 forintot kértek csütörtökön késő délelőtt a nem sokkal korábbi 287 forint fölötti szintekről.

A meredek ugrás mögött részben az állhat, hogy benyújtotta a parlamentnek Matolcsy György a Magyar Nemzeti Bankról (MNB) szóló törvény módosítását, amely a jogszabályt az Európai Központi Bank (EKB), az MNB és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) véleményével összhangban alakítja át.

Némileg érthetetlen az intenzív erősödés, a jelek szerint a forintpiacon ismét túlreagálták a híreket - mondta el érdeklődésünkre Kolba Miklós, az ING devizaüzletágának vezetője. Úgy látszik, nem tudják higgadtan kezelni a forintot - tette hozzá.

A nemzetközi szervezetek közösen vizsgálják a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvény csütörtökön beterjesztett módosító javaslatát - közölte a Reuters hírügynökséggel Irina Ivaschenko, a valutaalap budapesti illetékese.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!