Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kötvény alacsony kamatozása és a magas befektetői érdeklődés egyértelműen mutatja, hogy a befektetők megbíznak Magyarországban - idézi a pénzügyminisztert a szaktárca közleménye az MTI szerint.

A piacra lépés megfelelő ütemezésének, a befektetők magas érdeklődésének köszönhetően a tranzakció során a várakozásokat meghaladó, négyszeres kereslet alakult ki.

A miniszter szerint sokat elárul, hogy a Sargentini-jelentés után egy héttel minden idők legalacsonyabb kamatozású eurókötvény-kibocsátására került sor. A kimagasló kereslet ugyanis bebizonyította, hogy a befektetők továbbra is Magyarország mellett állnak - mondta a tárcavezető a közlemény szerint.

A stabil és gyors növekedés, az emelkedő bérek, az alacsony infláció, valamint a kiszámítható költségvetési politika a csökkenő államadósságráta mellett egyaránt hozzájárulnak ahhoz, hogy Magyarország évről évre olcsóbban tud állampapírt kibocsátani. Amellett, hogy a rendkívül alacsony kamatszint hosszú távon mérsékli az államkassza kamatterheit, a keddi eurókötvény-kibocsátás sikere tovább erősíti felminősítési várakozásaikat is - vélii Varga Mihály.

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) hétfőn közölte az MTI-vel, hogy devizakötvény kibocsátásának szervezésére mandátumot adott a Deutsche Bank, az Erste Bank Group és a J.P. Morgan pénzintézetnek.

Az ÁKK finanszírozási terve az idén 1 milliárd eurónyi devizakötvény kibocsátással számol.

A kép forrása: Földi D. Attila/Napi.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!