A vezető részvények a Richter kivételével mind emelkedtek.

A Mol 1,1 százalékos drágulást követően 3022, a Magyar Telekom 1 százalékos emelkedés után 457, míg az OTP 0,3 százalékos erősödést követően 11 230 forintot értek.

Ezzel szemben a Richter 0,4 százalékkal esett, részvényei 5285 forinton forogtak.

Eközben a vezető nyugat-európai indexek vegyesen teljesítettek: a londoni FTSE-100 0,7, a párizsi CAC-40 0,2 százalékkal erősödött, míg a frankfurti DAX 0,1 százalékkal gyengült. A Stoxx Europe 600 mutatója 0,1 százalékkal állt a keddi zárószintje alatt.

Képük forrása: Shutterstock

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!