Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A részvényárfolyamokat támogatta, hogy a Pekingből érkező adatok rácáfoltak azokra az aggodalmakra, hogy a kínai gazdaság az erős lassulás fázisába lépett. A GDP a várt 6,3 százalékkal szemben 6,4 százalékkal bővült. Az ipari termelés márciusban 8,5 százalékkal emelkedett éves összevetésben, messze felülmúlva az 5,9 százalékos piaci várakozásokat.

A kiskereskedelmi forgalom márciusban 8,7 százalékkal, tavaly szeptember óta a legnagyobb mértékben nőtt, míg a piac csak 8,3-8,4 százalékot várt.

Az emelkedést azonban megállította, hogy Netflix és az IBM csalódást keltő negyedéves jelentést tett közzé.

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones (DJIA) indexe 0,10 százalékkal csökkent, az S&P 500 viszont 0,15 százalékkal, a technológiai részvények Nasdaq Composite indexe pedig 0,41 százalékkal emelkedett a kereskedés első perceiben - írta az MTi.

Kedden erősödő indexekkel zárt New York. A DJIA 0,26 százalékkal, az S&P 500 0,05 százalékkal, a Nasdaq pedig 0,30 százalékkal emelkedett.

Az olajpiacon 2019-es csúcsra lendítette a jegyzéseket a kínai gazdaság váratlanul jó teljesítménye és az amerikai készletek csökkenése, jelezve, hogy a kereslet nagy, miközben a globális kínálat szűkös.

Kora délutánig a New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti (159 liter) ára 33 centtel 64,38 dollárra kapaszkodott fel. A globális referenciaminőség, az északi-tengeri Brent típus jegyzése 34 centtel 72,27 dollárra emelkedett.

A dollár alig mozdult. Az euró kora délután 1,1303 dollár körül forgott a reggeli 1,1280 dollárral szemben.

Az arany ára közel négyhavi mélypontra esett, miután a kínai gazdaságról érkező biztató hírek enyhítették a globális gazdaság lelassulását övező félelmeket, csökkentve ezáltal az arany, mint alacsony kockázatú befektetési eszköz iránti keresletet. A fém unciáját (31,104 gramm) kora délután 1276,31 dolláron jegyezték az azonnali piacon, 0,2 százalékkal alacsonyabban, mint előző este.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!