Az ajánlatot az amerikai Sun Capital private equity csoport közvetett tulajdonába tartozó Pannunity Kft tegnap nyújtotta be a felügyelethez jóváhagyásra - derül ki a BÉT-en közzétett dokumentumból.

A vételi ajánlatban szereplő ár 16,5 százalékkal marad el a tegnapi záróértéktől, így kérdéses, hogy a fő tulajdonos PannErgyn kívül az 1 287 419 darabos, 4,78 százaléknyi közkézhányadot tulajdonló kisbefektetők élnek-e a lehetőséggel.

Mindenesetre a tranzakciót követően a PannUnion az európai Paccor merev műanyag gyártó céggel kerülne közös tulajdonba. Feltéve, hogy azt a magyar, a német, a román és az ukrán versenyhivatal is jóváhagyja.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!