A részvénypiac forgalma 10,7 milliárd forint volt, valamennyi vezető részvény gyengült az előző napi záráshoz képest, a legnagyobb mértékben a Richter.

Kéri Lajos, az Erste Befektetési Zrt. vezető üzletkötője az MTI-nek elmondta, a BUX továbbra is felülteljesítő a külföldi indexekhez képest, mert míg például a német, illetve a lengyel börze 2 százalék feletti mínuszban is járt szerdán, a magyar tőzsde 1 százalék alatti mínusszal "megúszta" a napot. Hozzátette, továbbra is van érdeklődés a magyar részvények iránt, bár félő, ha a negatív tendencia sokáig kitart a kinti piacokon, átragad a BÉT-re is.

A Mol árfolyama 20 forinttal, 0,66 százalékkal 3020 forintra csökkent, 2,9 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 40 forinttal, 0,39 százalékkal 10 150 forintra esett, forgalmuk 4,5 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 1 forinttal, 0,25 százalékkal 399 forintra gyengült, forgalma 497,5 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 80 forinttal, 1,54 százalékkal 5100 forintra csökkent, forgalmuk 1,2 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 3662,75 ponton zárt szerdán, ez 54,61 pontos, 1,47 százalékos csökkenés a keddi záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!