Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 69,37 ponttal, 0,33 százalékkal, 21 081,79 pontra nőtt.

Az S&P 500-as mutatója 10,63 ponttal, 0,44 százalékkal emelkedett, és 2415,02 ponton fejezte be a napot.

A technológiai részvények Nasdaq Composite indexe 42,23 ponttal, 0,69 százalékkal lett több, és 6205,26 ponton zárt.

Amerikai tőzsdezárásra a WTI olaj ára 48,73 dollárra esett vissza, ami 5,08 százalékos elmozdulást jelent, ennek ellenére a fontosabb amerikai részvényindexek mind emelkedéssel zárták a napot.

Este fél nyolcig csak az energiaipari ágazat részvényei álltak mínuszban, mert a sokak által várt termeléscsökkentés helyett a termelés szinten tartásáról döntött a júliustól számított kilenc hónapra az OPEC és a szervezeten kívüli olajexportálók csoportja csütörtökön Bécsben.

Különösen a kiskereskedelmi cégek árfolyama emelkedett több kedvező negyedéves adatra. Így például a Best Buy árfolyama csaknem 20 százalékkal rekordszintre, 60,24 dollárra ugrott, mert a várakozásokkal ellentétben nőttek a negyedéves eladásai. A Tommy Hilfiger márkát is birtokló PVH 7 százalékkal drágult a kedvező negyedéves adatokra, a Sears pedig 14 százalékkal erősödött, miután a cég csaknem két év után először zárt negyedévet profittal.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!