Itt a bejelentés: mégsem veszik meg Jászaiék a T-Systemst

A 4iG Nyrt. visszalép a T-Systems Magyarország megvásárlásától - adta hírül a Magyar Telekom.
Szász Péter, 2019. december 10. kedd, 17:29
Fotó: T-SYSTEMS

A 4iG Nyrt. és a Magyar Telekom Nyrt. július elején jelentették be, hogy előzetes megállapodást kötöttek a telekommunikációs cég üzleti infokommunikációs leányvállalatának, a T-Systems Magyarország adásvételére vonatkozó kölcsönös szándékról.

A tárgyalási folyamat lezárását követően a 4iG kezdeményezésére a vállalatok úgy döntöttek, hogy visszalépnek az ügylettől - írja közleményében a Magyar Telekom.

A 4iG és a Magyar Telekom tovább vizsgálják az együttműködési lehetőségeket annak érdekében, hogy partnerségre lépjenek a nagyvállalati és az állami szektor számára értékesített szolgáltatások területén. A felek között korábban létrejött konzorciumi megállapodások változatlan feltételekkel hatályban maradnak.

"Nehéz, de megfontolt döntést hoztunk. Ennek ellenére nem mondtunk le hazai és régiós növekedési terveinkről, a 4iG kiemelkedő évet zár az idén, amely kiegyensúlyozott hátteret biztosít a társaság növekedési pályájának fenntartásához. Emellett folytatjuk a tárgyalásokat a Magyar Telekommal a mindkét társaság számára előnyös üzleti együttműködés további lehetőségeiről. A 4iG az organikus növekedés mellett továbbra is aktívan keresi azokat az akvizíciós célpontokat, amelyek támogatják növekedési céljait és a részvényesi értéknövelést" - mondta a bejelentés kapcsán Jászai Gellért a 4iG elnök-vezérigazgatója.

"A Magyar Telekom célja változatlan: ügyfeleinknek mindig a legjobb minőségű, integrált szolgáltatásokat nyújtani a legjobb hálózaton. Bízunk abban, hogy bevált stratégiánkkal és erős stratégiai partnerekkel - köztük a 4iG-vel - folytatni tudjuk fejlesztéseinket, tovább erősítjük piacvezető pozícióinkat és értéket teremtünk részvényeseink és az egész magyar társadalom számára." - mondta Rékasi Tibor, a Magyar Telekom Nyrt. vezérigazgatója.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

henker, 2019.12.11 09:40

Merkeléknek végülis nem tetszett hogy orbán strómanjai a németektöl ellopott EU milliárdokból akarják maguknak lenyúlni a T-systemst, így kivágták a gázszerelö bandáját a szuterénbe.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

hedviga, 2019.12.10 18:32

Én nem tudom, hogy mit csinál a Magyar Telekom, de a Vodafone mindig beelőzi. Például megvette a UPC-t a Vodafone, a 9990,- Ft-ért történő korlátlan telefonálást is ők vezették be, és ezért rengetegen átmentek hozzájuk a Telecomtól. Az internetes felületük is jobban átlátható, ahol a csomagok tarifáit, stb. meg lehet tekinteni. Bár el kell ismerni, hogy a UPC-nél állandóan nem működik az internet, sokkal több zavar van, mint a Telecomnál.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tlg01, 2019.12.10 18:26

kisebb szoppantyú:)
májnusz 10.6 percent a rizalt
( 1 napra )
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html