A Boeing rontotta Amerika hangulatát

Vegyesen zártak kedden a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói - írja az MTI.
K. Kiss Gergely, 2019. március 12. kedd, 23:30
Fotó: AFP/Getty Images North America

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 94,32 ponttal, 0,37 százalékkal, 25 556,56 pontra csökkent.

Az S&P 500-as mutatója 8,41 ponttal, 0,30 százalékkal nőtt, és 2791,71 ponton fejezte be a napot.

A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 32,97 ponttal, 0,44 százalékkal emelkedett, és 7591,03 ponton zárt.

A keddi kereskedésben a technológiai és az egészségügyi ágazat szerepelt a legjobban. A piaci hangulatot javította, hogy az amerikai munkaügyi minisztérium statisztikai hivatalának közlése szerint mérsékelten, a vártnál gyengébb ütemben emelkedtek a fogyasztói árak éves összevetésben az Egyesült Államokban februárban.

A 30 vezető amerikai iparvállalat DJIA-mutatóját lefelé húzta a Boeing árfolyamesése. A Boeing részvénye napi mélypontján 7,76 százalékos százalékos veszteségben állt, miután egyre több ország nem engedi repülni a 737 MAX 8 típust a vasárnap történt etióp légiszerencsétlenség miatt, és az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) kedden felfüggesztette az összes Boeing 737 MAX-8 és MAX-9-es üzemelését a kontinensen.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK