Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Mol 12 forinttal, 0,40 százalékkal, 3022 forintra erősödött, 1,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 80 forinttal, 0,79 százalékkal, 10 150 forintra nőtt, forgalmuk 4 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,62 százalékkal, 480 forintra csökkent, forgalma 174,7 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 12 forinttal, 0,18 százalékkal, 6680 forintra emelkedett, forgalmuk 659 millió forintot ért el.

Alacsony forgalom, de jó hangulatú kereskedés jellemezte a BÉT-et. Mivel a német tőzsde kedden zárva volt, a többi európai börzén is csendesebb kereskedés folyt - mondta Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. igazgatója az M1-en.

A BÉT forgalma egy átlagos napénak a kétharmadát, háromnegyedét tette ki, nem voltak nagy mozgások. Az OTP teljesített a legjobban, mintegy 0,8 százalékos emelkedéssel, a Magyar Telekom kicsit esett, a másik két vezető részvény pluszban zárt.

A szakértő szerint a Richter élén bekövetkezett változásra reggel kis ijedtséggel reagált a piac, de hatása hamar elmúlt. A bejelentés időzítése talán kicsit váratlan volt, de fokozatos kilépésről van szó, a fundamentumokat nem változtatta meg a hír, ezért nem is vártak éles mozgásokat.

Bogsch Erik november 1-jétől nem kívánja betölteni a Richter Gedeon Nyrt. élén 25 éve fennálló vezérigazgatói tisztségét, ettől az időponttól Orbán Gábor általános vezérigazgató-helyettes tölti be a posztot. Igazgatósági tagságát és igazgatósági elnöki tisztségét továbbra is megtartja - közölte a Richter hétfőn. Az igazgatóság november 1-jével felkérte Bogsch Eriket a kereskedelem, a nemzetközi és a kormányzati kapcsolatok közvetlen felügyeletére a társaságnál.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!