Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A cég közleménye szerint Dudás György, a KELER Zrt. vezérigazgatója elmondta: a díjbevételekre kedvezően hatottak a javuló gazdasági folyamatok, köztük a lakossági fogyasztás bővülése, Magyarország hitelminősítésének javulása, és az alacsony kamatok.

Jól teljesített a csoport másik vállalata, a klíringházi és garanciaszolgáltatásokat nyújtó a KELER KSZF Zrt. is, a cég bevételei tavaly mintegy 1,278 milliárd forintra rúgtak, ami az egy évvel korábbinál 11 százalékkal magasabb lett. A KELER KSZF tavalyi adózás előtti eredménye 154 millió forintot tett ki, 2015-ben 288 millió forint volt írja az MTI.

Dudás György kifejtette: összességében a társaság a vártnál 65 millió forinttal nagyobb bevételt ért el, a cég működési költségei a tervezett szint alatt maradtak, ami a szigorú költséggazdálkodással magyarázható.

Mátrai Károly, a KELER KSZF vezérigazgatója kiemelte: a derivatív és az azonnali értékpapír-ügyleteknél, illetve a gázpiacokon a vártnál mérsékeltebb piaci forgalom miatt a tervezettnél alacsonyabbak lettek a bevételek, de ezt részben ellensúlyozta a társaság legnagyobb díjbevételét biztosító energiapiaci tevékenység. Ezen a területen 2016-ban dinamikusan bővült az ügyfélkör, a társaság ügyfeleinek több mint kétharmada külföldi.

Mátrai Károly szerint a legfontosabb az, hogy a társaság nemzetközi szinten minél nagyobb ismertségre tegyen szert és a legjelentősebb szolgáltatók közé kerüljön, így egyre több európai ország energiapiaci résztvevői számára nyújthassa szolgáltatásait.

A KELER Zrt. az elmúlt évben folytatta a szolgáltatások fejlesztését célzó stratégiai modernizációs programját, amelynek elsődleges célja, hogy egy hazai szolgáltatóból innovatív, európai és regionálisan is vezető pozícióban lévő piaci szereplővé váljon. A társaság ennek érdekében csatlakozott az egységes európai értékpapír-elszámolási rendszerhez (Target2-Securities - T2S), amely az európai elszámolási rendszerek egységesítésével biztonságosabbá és gazdaságosabbá teszi a nemzetközi értékpapír-tranzakciók lebonyolítását.

A közgyűlésen döntöttek arról, hogy a korábbi évekhez hasonlóan idén sem fizetnek osztalékot a 2016. évi eredmények után, mivel a társaságok visszaforgatják a megtermelt nyereséget.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!