Nagyon drágulnak a Gazprom részvényei

A keddi rekordmértékű drágulás után szerdán a délelőtti kereskedésben tovább emelkedett a Gazprom orosz gázipari cég részvényára a moszkvai értéktőzsdén.
Szabó Dániel, 2019. május 15. szerda, 13:19
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A cég részvényeinek árfolyama kedden rekordmértékben, 16,4 százalékkal nőtt, szerdán az árfolyam további 3,3 százalékkal, 195,93 rubelre (1 rubel=4,47 forint) erősödött.

A Gazprom-részvény látványos drágulását az a keddi bejelentés indította el, hogy a cég vezetése a tavalyi eredmény alapján részvényenként 16,61 rubel osztalék kifizetésére tett javaslatot, ami duplája az egy évvel korábbinak. Az osztalék nagyságáról a végső szót a részvényesek mondják ki június 28-án.

A 2017. évi teljesítmény alapján részvényenként 8,04 rubelt, összesen 190,36 milliárd rubelt fizettek osztalékként, ami az adózott eredmény mintegy 26,6 százaléka volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2019.05.15 19:39

Ja, emlékszem, főleg azért, mert nem értem, hogy ha valaki részvényekkel seftel, miért árulja el, hogy mit érdemes venni. Azon kívül hogy büszke a felismerésére. :-)))
Nem tudom, hogy ez meddig tart, de szerintem most az eladáson kell filózni, mert csak akkor nyersz a bolton. Ha vársz vele és visszaesik, akkor kár volt a gőzért.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Panzerkraftwagen_Drei, 2019.05.15 19:09

És aki hallgatott rám pár hónappal ezelőtt, és hozzám hasonlóan nagyobb mennyiségű Gazprom-részvényt halmozott föl (szinte fillérekért), az most nagyot kaszálhatott... Legalább fél éve ajánlom vételre.

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html