Bosnyák Zsolt, az Equilor Befektetési Zrt. részvényelemzője szerint iránykereséssel indíthat a magyar tőzsde. A fő részvények többségének a jelenlegi szinteken konszolidálódhat az árfolyama, a Mol azonban kezd picit "túlvett" lenni, így enyhén lefelé korrigálhat a kereskedés folyamán - jegyezte meg.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője szerint a kissé negatív nemzetközi hangulat a BÉT kereskedését is befolyásolhatja, a nagyobb részvényeknél ezért kisebb visszaesés várható a nap első felében. Este a Moody's bejelenti, hogy változtat-e Magyarország államadós-besorolásán, ezért a nap második felében új vevők jelenhetnek meg a részvénypiacon és megfordíthatják a délelőtti visszaesést - tette hozzá.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 58,05 pontos, 0,15 százalékos emelkedéssel, 39 489,38 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 6,5 milliárd forint volt. A Mol 22 forinttal, 0,70 százalékkal 3160 forintra erősödött, 1,7 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 70 forinttal, 0,61 százalékkal 11 420 forintra csökkent, forgalmuk 1,8 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 11 forinttal, 2,53 százalékkal 446 forintra nőtt, forgalma 500,0 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 5 forinttal, 0,09 százalékkal 5315 forintra emelkedett, a részvények forgalma 687,6 millió forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!