Az indoklás szerint ezzel elejét lehetne venni a nyári kínai tőzsdeválság idején tapasztalt láncreakcióknak. Ezt az idézte elő egyebek között, hogy a kisbefektetők nyakló nélkül vásárolták a helyi részvényeket, nagyrészt hitelből, mesterségesen felhajtva azok árfolyamát. A tőzsdelufi júliusban kipukkadt, elkezdődött a nyereségrealizálás, ami végigsöpört a kínai tőzsdéken.

A januártól életbe lépő új rendszer alapjául a CSI300 index szolgál, amely az A kategóriás, jüanban jegyzett részvények árfolyammozgását követi. Ezt a tőzsdemutatót Sanghajban és Sencsenben jegyzik.

Újdonság az is, hogy amennyiben a napi kilengés eléri a 7 százalékot, egész napra leállítják a kereskedést. Továbbra is érvényben marad, hogy leállítják annak a cégnek a részvénykereskedését, amelynek az árfolyam 10 százalékot elérő mértékben változott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!