Reggel 6.30 órakor az eurót 340,08 forinton jegyezték, de az éjszaka folyamán 340,2 forint felett is járt az euró. Szerdán este került a történelmi mélypontjára a forint az euróval szemben: az euró röviddel 18 óra előtt átlépte a 340 forintot, szerdán reggel még 338,62 forinton jegyezték. Eddigi leggyengébb árfolyama a 340,371 forintos szint lett.

A dollár a szerda esti 312,20 forintról 312,85 forintra erősödött, a svájci frank pedig 319,96 forintot ért reggel az előző esti 319,66 forint után. A dollárral szemben sem volt még annyira gyenge a forint, mint szerdán a Stooq.com adatai szerint: az új mélypont 312,945 volt.

Az eurót 1,0869 dolláron jegyezték az előző esti 1,0895 dollár után.

Nem látunk fordulatra utaló jelzéseket a forint piacán - mondta szerdán Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője.

Az a kérdés, hogy a jegybank beavatkozik-e valamilyen formában - verbálisan vagy tevőlegesen -, hogy megállítsa a forintgyengülést, és ha igen, milyen árfolyamszinten teszi ezt. Csütörtök reggel publikálja a KSH a legfrissebb inflációs adatokat, amelyektől elemzők azt várják, hogy az EU legmagasabb értéke lesz, bőven az MNB célsávja felett. Emellett az is befolyásolja az árfolyamot, hogy a gazdasági növekedés adatait is közlik majd a 2019-es utolsó negyedévről, amelyben az a kérdés, hogy a kedvezőtlen nemzetközi környezetben kitartott-e a lendület. A várakozások szerint jelentős, de legalábbis számottevő lassulás történhetett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!