Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A teljes éves eredmény annak fényében is érdekes, hogy a negyedik negyedévben elért 13 milliárd forint 4,6 százalékkal elmaradt az előző év hasonló időszakának árbevételétől.

A nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) szerint készült beszámoló szerint az éves EBITDA (kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredmény) 4,1 milliárd forint lett, csökkent 0,6 százalékkal, ugyanakkor 9,3 százalékos árbevételhez mért hatékonyságot jelez.

A 2017 utolsó negyedévi 1,5 milliárdos EBITDA 10,7 százalékos csökkenés 2016 utolsó negyedévéhez viszonyítva.

Az üzemi eredmény tavaly 2,14 milliárd forint volt, 7,3 százalékkal múlja felül a bázisidőszakét, eközben az utolsó negyedévi 1,06 milliárdos adat 11,1 százalékos csökkenés az előző év azonos időszakához képest.

A Rába Csoportot - a közlemény szerint - 2017-ben stabil likviditás jellemezte.

A fotó forrása: Rába Járműipari Holding Nyrt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!