Kivárásra, enyhe csökkenésre számítanak a szakértők a tőzsdén

Kivárásra, iránykeresésére, enyhe csökkenésre számítanak pénteken a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők.
Papp Zsolt, 2017. május 26. péntek, 08:43
Fotó: Napi.hu

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-vel közölte: bizonytalan kereskedésre számít a délutáni amerikai GDP-adat előtt. A mutató meghatározhatja az európai kereskedés irányát délután. A Mol esetében az előző napi erős fordulat pozitív indikáció, az olajár esése ellenére emelkedik a részvény árfolyama. Pénteken az OTP osztalékfizetése áll a fókuszban, a bankcsoport összesen több mint 82 milliárd forint osztalékot fizet ki, ez részvényenként 192,49 forintot jelent, 2 százalék feletti osztalékhozammal.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője szerint az olajipar áll a befektetők fókuszában az előző napi Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC) döntését követően, így a Mol-részvények ára csökkenhet. Az OPEC és a szervezeten kívüli olajexportálók kilenc hónappal, jövő március végéig meghosszabbították a kitermelés csökkentéséről szóló, június végén lejáró, eredetileg fél évre szóló megállapodást. Az elemző összességében minimális csökkenést vár a nap végére.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 97,90 pontos, 0,29 százalékos emelkedéssel, 34 349,11 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 8,5 milliárd forint volt. A Mol 325 forinttal, 1,48 százalékkal 22 220 forintra erősödött, 2,5 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 62 forinttal, 0,72 százalékkal 8725 forintra nőtt, forgalmuk 3,5 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 6 forinttal, 1,28 százalékkal 462 forintra csökkent, forgalma 413,3 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 85 forinttal, 1,21 százalékkal 6915 forintra esett, forgalmuk 1,7 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK