Lecövekelt a forint

Alig változott a magyar deviza árfolyama az euróval szemben. A dollárral szemben gyengült a forint a reggeli órákban.
Szabó Zsuzsanna, 2013. február 12. kedd, 08:45
Fotó: Napi.hu

A forint az euróval szemben a tegnap késő délutáni szintje körül mozog, az közös európai devizát 290,54 forinton jegyezték fél kilenc körül. A dollárral szemben viszont 0,4 százalékos gyengülést mutat, ami az euró/dollár kurzusának lekövetését jelentheti. A dollárért fél kilenc körül 217,29 forintot adtak 1,3370 dolláros euróárfolyam mellett. A svájci frank 236 forintot ért.

Devizapiaci szempontból fontos hír, hogy a magyar kormány dollárkötvény-kibocsátási szándékot jelentett be az amerikai értékpapír felügyeletnek (SEC) hétfőn a Reuters értesülései szerint.

A régiós devizák közül a lengyel zloty és a cseh korona 0,1 százalékkal gyengült reggel az euróval szemben, míg a román lej 0,1 százalékkal erősödött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK