Lélektani szint fölött az arany ára

Elsősorban a fokozódó geopolitikai bizonytalanság hatására az arany ára a lélektaninak számító 1300 dollár fölé drágult hétfő délután. A palládium 2001 óta legdrágább volt, az ezüst ára pedig négyheti csúcsra emelkedett - írja az MTI.
Szász Péter, 2017. október 16. hétfő, 17:47
Fotó: Shutterstock

A nemesfémek drágulását a szakértők az Iránnal és az Észak-Koreával kapcsolatos feszültség éleződésére, továbbá arra a kedvező kínai adatra vezették vissza, hogy szeptemberben 5,7 százalékkal nőttek az autóeladások az ázsiai országban.

A palládium unciánkénti (1 uncia=31,1035 gramm) ára 2001 februárja óta legmagasabb szintre, 1010,50 dollárra emelkedett, az arany unciája 1306,80 dollárra erősödött, az ezüst unciája pedig 17,46 dollárra, szeptember közepe óta a legmagasabb szintre ugrott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK