Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Nem sokkal az amerikai munkanélküliségi adat megjelenése után 1,30183-nál állt az euró a dollárral szemben, ez több mint fél százalékkal volt alacsonyabb a csütörtöki szintnél. Az eurógyengülés kiváltó oka az volt, hogy az amerikai munkanélküliség 7,9 százalékról 7,7 százalékra esett vissza, és a várt 160 ezer helyett 236 ezer új munkahelyet teremtettek februárban.

Az adatot elsőre a dollár szempontjából pozitívan értékelte a piac, azonban a vártnál jobb statisztika miatt ismét felerősödhetnek a Fed szigorítására utaló hangok. Korábban az amerikai jegybank 6,5 százalékos munkanélküliség eléréséhez kötötte kötvényprogramjának visszafogását, azonban néhány hete Ben Bernanke már árnyalta a képet azzal, hogy ez a szám nincs kőbe vésve, a munkaerőpiaci helyzet mellett a kötvényvásárlások költségeit is mérlegelik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!