Nagyot mennek a tőzsdék a görög hírekre

A befektetők a hétfői halasztás után abban bíznak, hogy meglesz a megegyezés Athén és a hitelezők között.
MTI, Napi.hu, 2015. június 22. hétfő, 19:24
Fotó: Reuters

Óriási fellendüléssel jutalmazták a részvénypiacok a friss híreket arról, hogy lehetővé vált legalább a politikai szintű megállapodás Görögország euróövezetben tartásáról a hétfő esti EU-csúcsértekezleten, habár a nemzetközi mentőprogram meghosszabbításának részleteiről még tovább tárgyalnak az euróövezeti pénzügyminiszterek a héten.

A nagy optimizmus közepette a Nasdaq Composite új rekordra emelkedett, 0,8 százalékos többlettel 5157 ponton tetőzve, de hasonló tempóban erősödött az S&P-500 és a DJIA is. A New York-i mutatókat az amerikai használtlakás-piac májusi pörgése is segítette.

Nyugat-Európában hasonló volt a kép: az FTSEurofirst-300 2,4 százalékkal emelkedett, amivel az európai gyűjtőmutató több mint egy hét veszteségeit dolgozta le egyetlen nap alatt. Az FTSE-100 1,7, a DAX és a  a CAC-40 3,8 százalékkal ugrott meg. A távközlési részvényeket támogatták az utóbbi időben sorjázó felvásárlási, vállalategyesülési hírek is: hétfőn a francia Bouygues távközlési üzletágára tett ajánlatot egyik versenytársa.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

nemhiszem, 2015.06.23 07:22

@na4: ne mond meg nekik, shortolj!:-)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2015.06.23 00:27

Hülyék, nem oldódott meg semmi.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html