Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Oslo Boers börzeüzemeltetőre először az Euronext tett tavaly december végén részvényenként 145 norvég korona vételi ajánlatot. A Nasdaq egy héttel később ráígért, majd az árat többször emelte a két fél úgy, hogy végül mindketten 158 koronát ajánlottak részvényenként. Ez a vételi ár mintegy 6,8 milliárd koronára (779 millió dollár) értékeli az oslói börzeüzemeltetőt.

A versengés kimenetelét jelentősen befolyásolta, hogy két hete az Euronext megkapta a norvég kormány támogatását a tőzsdeüzemeltető 100 százalékának a megszerzéséhez.

Az amerikai tőzsdeüzemeltető azért látott üzletet az oslói bevásárlásra, mert az jól kiegészítette volna a cég észak-európai portfólióját, miután már a Nasdaq tulajdonában vannak a legfontosabb dán, svéd és finn börzék.

Az Euronext a párizsi, brüsszeli, amszterdami, lisszaboni és dublini tőzsdéket igazgatja, amelyeken mintegy 1300 cég részvényével kereskednek és amelyeknek a piaci tőkeértéke a tavalyi utolsó negyedévben 3900 milliárd euró volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!