Padlógázzal robog Amerika

Úgy tűnik, fennállásának legjobb októberi teljesítményét abszolválhatja a Dow Jones ipari átlag, az S&P-500 pedig 1987 óta a legtempósabb havi növekedést mutathatja fel.
NAPI, 2011. október 27. csütörtök, 18:57
Fotó: Napi.hu

A csütörtöki kereskedés félidejében a 115 éve létező Dow 2,5 százalékos pluszban volt - ennél valamivel nagyobb többletnél tartott a Nasdaq Composite és az S&P  is -, amivel a havi emelkedése meghaladta 11 százalékot.

A piacokat nagyobb részt a szerdai EU-csúcsértekezlet eredményei, köztük az EFSF ezermilliárd euróra történő felhizlalása, kisebb részt pedig a várakozásoknak megfelelő harmadik negyedéves, gyorsuló növekedésről tanúskodó amerikai GDP-adat derítette jobb kedvre.

Az Exxon Mobil részvényei ugyanakkor mínuszban is megfordultak azután, hogy az olatársaság a papírforma szerinti, tízmilliárd dollár feletti negyedéves nyereségről számolt be.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK