Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A részvénypiac heti forgalma meghaladta a 43,3 milliárd forintot az előző heti 29,1 milliárd után, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek.

A héten is kedvező hangulat uralkodott a hazai részvénypiacon, a Richter jó második negyedéves jelentést tett közzé, és a Mol eredményszámait is kedvezően fogadták a befektetők - írja heti elemzésében az Equilor Befektetési Zrt. az MTI szerint. A kommentárben kitértek a Richter jelentésére is, amely kellemes meglepetést okozott, a közzétett eredmények meghaladták a várakozásokat, különösen az adózott eredmény.

A Mol a 2018-ra vonatkozó éves EBITDA-célját 2,2 milliárd dollárról 2,4 milliárd dollárra emelte, amit a kedvező olajár-környezettel indokolt. A tőke jellegű kiadásokat (CAPEX) változatlanul hagyva ez a tervezett éves szabad pénzáramlást (FCF) 1,1-1,3 milliárd dollárra emelte a korábbi 0,9-1,1 milliárd dolláros tervről. Az eladósodottsági mutatók javultak éves alapon az erős készpénztermelő képesség hatására, annak ellenére, hogy részvényenként 127,5 forint osztalékot fizetett a vállalat a második negyedévben - mutatott rá az Equilor.

Az elemzésben kiemelték azt is: az OTP Bank a héten jelentette be, hogy a bulgáriai leánybankja, a DSK Bank megvásárolja az Expressbankot a Societe Generale-tól. A tranzakció pénzügyi zárása a negyedik negyedévben várható. Az Expressbank Bulgária hetedik legnagyobb mérlegfőösszegű bankja, 140 bankfiókkal és 1600 alkalmazottal. Az akvizíció után a DSK Bank versenyben lesz az Unicredittel Bulgária legnagyobb bankja címéért.

Albániában is vásárolt az OTP, szintén a Societe Generale-tól, a Banka Societe Generale Albania SH. A-t. A bank Albániában 6 százalékos részesedéssel rendelkezik, ezzel az ország ötödik legnagyobb bankja - jelezték a kommentárban.

Az Equilor a jövő héten is optimista hangulatra számít a hazai részvénypiacon, a BUX próbál kilépni egy fontos csökkenő trendből. Jövő szerdán a Magyar Telekom, majd pénteken az OTP jelentése következik - olvasható az Equilor elemzésében.

A héten a Richter árfolyama 6,51 százalékkal erősödött, pénteken 5200 forinton zárt, heti forgalma csaknem elérte a 11,3 milliárd forintot.

A Mol részvényei 3,39 százalékkal erősödtek a héten, 2802 forinton fejezték be a kereskedést, heti forgalmuk 7,92 milliárd forint volt.

Az OTP árfolyama 0,96 százalékkal emelkedett a héten, pénteki záró ára 10 550 forint volt, heti forgalma meghaladta a 20,4 milliárd forintot.

A Magyar Telekom 1,74 százalékkal gyengült, pénteken 396 forinton zárt, heti forgalma 1,27 milliárd forint volt.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 3812,43 ponton zárt, az előző héthez képest 65,78 ponttal, 1,70 százalékkal alacsonyabban.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!