Akciótervet készítenek a törökök

Törökország akciótervet készített a befektetők megnyugtatására, és hétfőn el is kezdi ennek végrehajtását – jelentette be egy lapinterjújában a török pénzügyminiszter, miután a török líra árfolyamvesztése újabb rekordot döntött az ázsiai-csendes-óceáni kereskedés hétfői kezdetekor.
Szász Péter, 2018. augusztus 13. hétfő, 07:02
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Berat Albayrak a Hürriyetnek adott interjújában megismételte Recep Tayyip Erdoğan államfő vádját, hogy a líra gyengesége egy Törökország elleni politikai támadás eredménye, de ezt ki fogja védeni az akcióterv, amelyről azonban részleteket nem árult el - írja az Index.hu az MTI nyomán.

"Intézményeink megteszik a szükséges intézkedéseket, és ismertetik a piaccal a bejelentéseket." Készítettek tervet a bankok és a reálgazdaság számára is, amely magába foglalja az árfolyamváltozást legjobban megsínylő kis- és közepes vállalkozásokat - tette hozzá a miniszter, aki Erdoğan veje is egyben.

Albayrak visszautasította azt a felvetést, hogy Törökország esetleg be akarna avatkozni a dolláralapú bankszámláknál, szó nincs ezek befagyasztásáról vagy lírára való központi átváltásáról.

Hétfő reggel az ázsiai-csendes-óceáni kereskedésben egy dollár már 7,24 lírát ért. Albayrak interjúja hatására utána valamennyit javult az árfolyama, közép-európai idő szerint vasárnap este 22 óra 40 perckor 7,08-on állt.

A kép forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

lordofearth, 2018.08.13 10:22

Allah majd segít! Forduljanak nyugodtan az istenükhöz, hiszen mást nem tehetnek, tehetségtelen az elnökük. Tiszta Orbán..vagy Orbán tiszta Erdogan. MIndig más a hibás, nem ő. Ellenségkeresés van, pedig semmihez nem értenek, még ruhát se tudnak varrni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html